Що брати з собою до пологового будинку?

Ні повісті сумніше на світі, ніж про незібраний у пологовому пакеті... Уявіть собі таку картину: ви гостете у родичів, або ви вдома одна, а чоловік на роботі, або навіть ви обидва хати, але тут раптово починаються сильні і регулярні сутички .

В любой из приведенных ситуаций вас ожидает увлекательнейшее времяпрепровождение : вы носитесь по дому на крейсерской скорости, то и дело останавливаясь, чтобы передышать пик схватки, и впопыхах собираете первое, что в голову придет, наспех кидая это в сумку ...

Якщо ж ви взагалі не вдома, або часу збиратися немає зовсім, то вам доведеться ще цікавіша гра в зіпсований телефон під назвою "поясни дружину, що привезти і де воно лежить".

Так що якщо вам до душі більш нудне і передбачуване життя, хоча б напередодні пологів, не полінуйтеся зібрати пакет у пологовий будинок заздалегідь - ви потім скажете за це спасибі.

Вже на 35-36 тижні краще скласти три окремі пакети : для себе, малюка і пакет для виписки. Про останній найчастіше забувають подбати заздалегідь, і потім виникають курйози на кшталт: "...і бігла я з пологового будинку снігом у таксі босоніж і в шльопанцях".

Отже, пройдемося по всіх пакетах по черзі. По-перше, що потрібно взяти собі.

Ваша сумка для себе буде ділитися на дві частини: те, що знадобиться в передпологовому відділенні, і те, чим ви користуватиметеся вже після пологів.

Те, що потрібно у передпологовому відділенні:

- паспорт;
- Обмінна карта;
- тапочки, що миються;
- питна вода у маленькій пляшці;
- туалетний папір;
- мобільний телефон;
- рушник;
- мило у мильниці;
- халат та нічна сорочка.

Вимоги щодо пологових будинків відрізняються, і халат з нічною сорочкою вам можуть надати свої, пологові. Рушник з милом і туалетний папір передбачені у списку тому, що перед пологами вас поведуть у клізмовий для очисної клізми, часто там можна прийняти душ.

Бувають також ситуації, які не передбачиш, тому покладіть пакетик з вищезгаданими предметами першої необхідності в більший пакет, який буде вашим пакетом в післяпологове відділення. І нікому не давайте позбавити вас цього багажу та віддати назад чоловікові. Вам терміново може знадобитися щось із другого пакета.

Пологи - процес абсолютно непередбачуваний, не дозволяйте для зручності медсестер позбавляти вас того, що вам потрібно, щоб потім ви не чекали приїзду чоловіка з пересадкою через 12 годин після того, як вам знадобилися, наприклад, колодки.

Також можна порадити взяти з собою теплі шкарпетки[/b] b]. Відразу після пологів ви сильно мерзнутимете, а вставати вам буде не можна, так що краще заздалегідь надягніть теплі шкарпетки, переодягаючись у пологовий зал.

[b]У великому пакеті для післяпологового відділення повинні бути:


- звичайні бавовняні труси або одноразові трусики;

- спеціальні післяпологові прокладки, акушерські прокладки або звичайні прокладки з найвищим поглинанням;

- набір для вмивання та душа (зубна паста та щітка, гребінець, шампунь тощо);

- крем проти тріщин на сосках;

- Блокнотик та ручка. Вам буде, що записати і щодо догляду за новонародженим, і поради лікарів, і список необхідного для реєстрації в РАГС.

Добре було б ваш великий пакет "2 в 1" підписати вашими П.І.Б., щоб якщо вас відвезуть у пологовий зал екстрено, не виникало плутанини з вашими речами.

Якщо ви плануєте харчуватися в лікарняній їдальні, захопіть чашку та ложку з вилкою.

Що вам потрібно буде взяти у ваш окремий пакет для дитини :

- Упаковка памперсів для новонароджених (краще 3-6 кг, так як з розміром 2-5 кг складніше "вгадати", вони часто виявляються маленькими);

- пелюшки. У пологовому будинку зазвичай дають свої пелюшки, але їх ніколи не буває достатньо. Вам знадобиться штук 5 тонких пелюшок і кілька теплих фланелевих. Їх зручно стелити під дитину в люльку, в якій вона лежатиме в пологовому будинку. Накривати його також краще пелюшкою, тому що в палатах пологових будинків завжди дуже жарко і душно, так що навіть не думайте взяти дитячу ковдру. Якщо мами вивозять дитину на коридор і там прозирає, найчастіше накривають звичайним махровим рушником;

- сліпики або комбінезони, що повністю розстібаються для новонародженого. Вони дуже зручні. Візьміть 2-3 штуки. Новонародженого часто оглядають, обробляють пупок і т.д., тому краще не брати в пологовий будинок "парадного" гарного одягу, який, швидше за все, забруднюється зеленкою;

- оранки і високі повзунки із застібками на плічках. Розорювання зручно швидко знімати і легко одягати. Більшість мам, особливо мами первістків, непритомніють при одній думці про одяг, який доведеться одягати на крихітну малютку через голову. Бережіть нерви, купуйте сорочечки, що застібаються на грудях. Двох-трьох вистачить, більше не потрібно. Повзунки до плечей краще, ніж штанці, оскільки добре тримаються і, на відміну від штанців, не тиснуть на пупок малюка;

- чепчики, пару штук - тонкий і товстіший;

- антидрапальні рукавички або ж купуйте сорочечки та комбінезони із зашитими рукавами, а краще і те, й інше, щоб одягати антидрапки, коли малюк голиком у пелюшці. Малюкам у такому віці стригти нігтики ще рано, а ось подряпати себе вони можуть дуже і дуже сильно;

- вологі гігієнічні серветки;

- можуть дуже знадобитися клейонка або одноразові пелюшки. Їх дуже зручно стелити разом із пелюшкою під малюка, особливо коли він без памперсу;

- шкарпетки - ніжки у дитини можуть замерзати через теплообмін, що поки ще не встановився.

Ваш третій пакет із товарами для оформлення виглядатиме приблизно так:

- верхній одяг для дитини. Залежно від сезону це може бути теплий або легкий комбінезон, тепла шапочка із шарфиком, рукавички;

- те, в чому ви виноситимете дитину з пологового будинку: конверт, ковдру тощо. Обов'язково весь одяг для дитини, як і пелюшки, випрати дитячим порошком або милом і випрасувати;

- одяг та взуття для вас за сезоном. Зверніть увагу, що речі, які ви носили на 9 місяці, будуть вам великі, але ви, швидше за все, ще не влізете у свої довагові речі. Орієнтуйтеся на власний гардероб приблизно на 5 місяці вагітності.

Звичайно, вам належить оптимізувати список під себе. Можливо, ви візьмете фотоапарат, прокладки для сосків, що тягне післяпологову білизну і т.п. Але наведених речей вам буде достатньо, щоб ні в чому не потребувати ваші незабутні перші дні в пологовому будинку наодинці з малюком.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити