Як я з'явився або поговоримо трохи про лелеки

Як я з'явився на світ Напевно, будь-які батьки губилися і соромилися, коли їх малюк, такий ще маленький і безневинний, почав цікавитися історією власного появи, задавав їм каверзні питання, які нерідко вганяли у фарбу. Не кожен батько зможе чесно, а головне - правильно відповісти на його питання. Деякі лише відмахуються. Найчастіше батьки відповідають: "Підростеш - сам дізнаєшся".

Що ж робити, якщо ваше чадо закидало вас подібними питаннями?

Насамперед, не варто запевняти дитину в тому, що її знайшли в капусті або її приніс лелека. Краще пояснити йому так, як є, використовуючи образи. Наприклад, пояснити можна так:

"Жили дві рибки - рибка-мама і рибка-тато. Вони дуже любили один одного. У мами-рибки було яєчко, а у тата-рибки - молочко. Мама і тато міцно-міцно обнялися, і тато полив яєчко своїм молочком, і через деякий час з'явилися маленькі дітки-риби».

І нічого страшного, якщо вони не зрозуміють ваше пояснення, головне вони побачать ваше бажання пояснити їм те, що їх цікавить.

Звісно, статева освіта необхідна вже в такому ніжному віці. Перший потяг до тіла, пестощів, обіймів дитина отримує від матері. Все це безневинно і природно. Матері лише слід трохи стримуватися і уникати підвищеної ніжності та занадто жарких ласк по відношенню до дитини.

Дитина Вже в 3-4 роки дитина починає цікавитися своїм тілом, задаватися питанням "чому хлопчики не такі , як дівчатка?

Це абсолютно нормально. І якщо ви застали свою дитину за грою в "лікаря", не слід жахатися, лаяти її, бити по руках. Це може призвести до замкнутості дитини, її недовіри до вас.

Найкращий спосіб відвернути його від подібного заняття - запропонувати йому іншу гру, в жодному разі не кажучи, що він займався чимось ганебним і забороненим. Не варто роздмухувати проблему з цієї ситуації.

Будьте розумні і пам'ятайте, що статеве виховання є одним з найважливіших складових частин загального розвитку дитини та багато в чому її майбутні відносини залежать від вас. А якщо у вас причаїлися якісь сумніви, насамперед найкраще звернутися до дитячого психолога за консультацією.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити