Як виховати зі своєї дитини генія?

Головною причиною, що приводить переважна більшість людей до того, що протягом життя вони так і залишаються сірими, закомплексованими особистостями, готовими на все, аби не виділятися, є те, що їхні батьки не навчили їх говорити про те, що вони думають бути щирими, чесними, яскравими та розумними з раннього дитинства. А саме, це, на думку психологів, є найважливішою умовою того , що буквально з дитинства люди вчать себе блокувати саму ідею , дозволяючи собі бути генієм - НЕ так, як всі інші.

Адже право, дане кожному з нас за правом народження, відрізнятися від інших, чим більше, тим більший Божественний дар призначений тобі. І ось дитина, що відкриває в собі генія, починає намагатися виразити себе - через малюнки, музику чи слова, манеру рухатися, а то навіть через жести чи ритм свого сну, манеру гри. І відразу з'являються дорослі, які кажуть: «Так не можна робити! Подивися, як грають решта дітей! Грай (веди себе, говори, смійся, малюй) як усі!». І до цього обов'язково додається: «добрі діти», «діти, які поводяться добре», «діти, які люблять тата і маму», «діти, яких люблять усі».

І подібна реакція батьків не дивна, адже так само свого часу вчили не виділятися і їх самих. А їхніх батьків... Але ми не будемо продовжувати цей майже нескінченний список, тому що він не має значення, якщо ви вирішили, що він повинен перерватися на вас. Що саме ви дозволите своїй дитині стати іншим - самим собою, справжнім, подарувавши йому право на свободу та повну реалізацію, за якою приходять геніальність або талант, а не сіра послух.

А починати треба з малого - з права дитини говорити з вами з самого першого дня немов із рівним. Судити вас, якщо він вважає, що ви заслуговуєте на осуд, хвалити вас, критикувати, радіти вашим перемогам і питати вашу думку. Не порада, повчання, і більше не наказ, а слова, звернені щодо нього тим, хто його поважає. Тільки в цьому випадку ви можете виростити його, не накладаючи обмежень і шор.

Скажімо чесно: подібне завдання важке, і далеко не кожен батько зможе терпляче тижнями та місяцями переконувати словами або прикладом, терпляче вчити, і не вимагаючи миттєвого підпорядкування, і зрозуміло все пояснювати. Ще важче буде стриматися, коли буквально до п'ятирічного віку ваша дитина виявиться розумнішою та талановитішою за вас. А саме так він виявить себе при методі виховання, що дає дитині свободу у вираженні думок та почуттів. За словами педіатрів, на цій стадії зламано майже 70% батьків, які доводять своїх дітей до генія не що інше, як доказ власної неповноцінності.

А ще, за словами психологів, такі діти хоча б до 5-го класу повинні вчитися вдома, щоб ні дитячий садок, ні молодша школа не зламали їх, прищепивши властиву настільки багатьом дорослим двоособистість, коли вдома вони говорять одне, а у зовнішньому світі надходять зовсім інакше. Після 10-12 років особистість вашої дитини розвинеться настільки, що жодні «педагогічні методи» загальноосвітньої школи вже не можуть нічого змінити.

Але боячись перетворити нашу невелику статтю на величезний науковий трактат, скажімо коротко - подібний метод виховання підходить далеко не всім дітей, і більше виконати його бездоганно може далеко ще не кожен дорослий. Ведь ваша задача - не только научить малыша говорить голосом сердца и разума, а значит - сделать его свободным в суждениях и мыслях, дать возможность развиваться с самых малых лет. Головне - навчити його усвідомлювати особисту відповідальність за своє життя та долю, та право виражати себе через творчість: малювання, музику чи вірші. А ось чи стане він великим музикантом, танцюристом, політиком, художником чи банкіром.

Ми жодною мірою не вважаємо себе вправі давати такі гарантії. Ми просто радимо вам запам'ятати просту істину, згідно з якою дитину, яка навчилася з раннього дитинства на рівних, але з повагою і, поважаючи себе, висловлювати свої найпотаємніші думки, рано чи пізно почує весь Світ. А як саме слід діяти у вашій конкретній ситуації, розповісти тільки кваліфікований психолог. Ми ж лише дали трохи їжі для роздумів.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити