Одяг для дитини віком від 0 до 1 року

Пустотливий карапуз Виробники різних країн пропонують покупцям величезний асортимент дитячого одягу різного призначення, різних фасонів та кольорів. І до вибору гардеробу для дитини варто підійти з великою відповідальністю, щоб, з одного боку, придбати якісні, зручні та практичні речі, а з іншого - не витратити зайві гроші.

Ускладнюється покупка одягу для маленьких дітей і тим, що його важко приміряти в магазині: не завжди є можливість їздити по магазинах з малюком, та й багато діток просто вередують і відмовляються одягати речі не вдома! Куди зручніше зробити замовлення онлайн, через 1-2 дні після замовлення отримати посилку із замовленням. І неквапливо приміряти усі речі в домашніх умовах. А якщо ви купуєте речі в нашому інтернет-магазині дитячого одягу з кур’єрською доставкою по Києву, ви завжди можете попросити привезти додатковий розмір для примірки.

до каталогу одягу для малюків від до 2 років

Але спочатку хотілося б вказати на деякі ключові для покупки дитячого одягу моменти. По-перше, речі повинні бути з натуральних тканин (бавовна, льон, шерсть, шовк). Природні матеріали мають завдяки особливій будові волокон ряд цінних властивостей. Вони добре зберігають тепло і одночасно легко пропускають повітря і поглинають вологу. Для дітей ці якості особливо важливі, оскільки вони сильно розвинене шкірне дихання, а потові залози функціонують слабо.

Деякі проблеми можуть виникнути і щодо потрібного дитині розміру одягу. Для нормального розвитку малюка речі не повинні обмежувати його рухів, неприпустимі вузькі манжети, тугі гумки. Але й занадто великий одяг купувати не варто, інакше вам доведеться сильно підвертати рукави і штанини, а у дитини, яка навчилася повзати або ходити, брючки просто спадатимуть.

Виробники по-різному вказують розміри на етикетках. Найчастіше можна зустріти числа 50, 56, 62 тощо, які відповідають зростанню дитини. Потрібно враховувати, що на підгузки модельєри надбавку не роблять, тому речі, що застібаються між ніжками, потрібно брати на 1 - 2 розміри більше.

Інший варіант - це вказівка на етикетці віку дитини, на яку ця річ розрахована. Але діти різні, тому такі позначення варто орієнтуватися лише приблизно. Для старшої дитини на одязі може бути вказаний розмір рівний напівобхват грудей, на речах російського виробництва це 28, 30, 32, 34, 36, 38; їм відповідають міжнародні розміри XXS, XS, S, M та L.

Якщо ви купуєте одяг ще під час вагітності, то варто придбати кілька речей 56 розміру і трохи більше - 62. У подальшому ви зможете брати в магазин той предмет одягу, який саме малюкові, і, орієнтуючись по ньому, вибирати речі на кілька сантиметрів більше.

Сонний малюкЗручність дитячого одягу визначається багато в чому виглядом та розташуванням застібок. Кнопки та блискавки дозволяють набагато швидше одягнути малюка, ніж гудзики та зав'язки. Мінус у тому, що при поломці змінити їх набагато складніше. Тому ще в магазині слід перевірити якість застібок. Звертайте увагу на те, щоб язичок блискавки при максимальному застібанні не натирав крихті шию та підборіддя.

У жодному разі не слід купувати маленькій дитині одяг з кнопками або гудзиками на спині, адже більшу частину часу малюк проводить лежачи, і такі застібки будуть завдавати йому незручності.

Шкіра новонароджених дуже ніжна, її легко поранити. Тому шви одягу не повинні бути грубими, не варто вибирати речі з об'ємними аплікаціями, вишивкою, що виступає із внутрішньої сторони. Часто костюми для найменших бувають із зовнішніми швами.

Для старших дітей на перше місце виходить безпека. Дитина може відірвати погано пришитий гудзик, намистинку або інший декоративний елемент, і спробувати проковтнути його. З цієї ж причини не використовуйте шпильки та значки при одяганні дитини.

Далі потрібно визначитись, який саме предмет одягу ви хочете купити для дитини. Адже деякі речі, наприклад, сорочечки та кофточки, штанці та повзунки, взаємозамінні. Які ж типи дитячого одягу можна зустріти на прилавках магазинів та яким вимогам має відповідати той чи інший тип?

Почнемо з верхнього одягу.Для новонароджених дітей - це комбінезон або конверт. Існують також комбінезони-трансформери, в яких за рахунок перестібання кнопок і блискавок можна або зводити ніжки малюка разом, або робити для кожної ноги свою штанину.

Для хлопчиків та дівчаток старшого віку, можна придбати окремі курточку і штани, але якщо ви часто носите дитину на руках, куртка буде задиратися, і її доведеться постійно смикати, щоб малюкові не продуло спину. У такому разі вас виручить комплект із куртки та високих штанів на лямках.

Комбінезони можуть бути різних фасонів: з відкритими або закритими ручками та ніжками, у комплекті з пінетками та рукавичками, які пристібаються до штанин та рукавів за допомогою кнопок . У будь-якому випадку краще вибрати комбінезон на блискавці, щоб його було легко вдягати та знімати, оскільки всі діти не можуть терпіти ці процедури.

Комбінезон повинен мати або дві блискавки від кожного плеча до відповідної ніжки, або одну - від плеча до низу протилежної штанини. Зручні манжети з гумкою (тільки не тугою), вони надійно захистять дитину від вітру та дозволять без проблем витягнути ручки малюка з рукава. Капюшон повинен щільно прилягати до голови за рахунок утяжки або м'якої гумки.

Купуючи комбінезон, майте на увазі що під ним буде кілька шарів теплого одягу і одноразовий підгузник. За рахунок останнього, як мінімум, на 6 см збільшується відстань від шиї до паху малюка. Саме цей розмір варто звернути особливу увагу, краще не боятися брати річ на виріст.

Як утеплювач у комбінезоні можуть використовуватися як натуральні матеріали (пух, хутро, бавовняний або вовняний ватин), так і синтетичні (синтепон, файбертек, холлофайбер та ін.).

Маленький сонька Конверти підходять для дітей віком до 3-х місяців. Найбільш практичні конверти-трансформери, які можна повністю розкрити. У них зручно укладати малюк, а згодом їх можна використовувати як ковдру або матрацик у коляску.

Якщо дитина рухається і не любить тісноту, можна придбати конверт з рукавами та капюшоном. Добре, якщо довжину конверта можна регулювати. Для перевезення дітей в автокріслі є спеціальні конверти з прорізами для ременів. Нарешті, можна придбати конверт із твердим дном, стінками та ременями, в якому дитину зручно переносити.

Наступний необхідний предмет дитячого гардеробу — костюми для немовлят. Вони можуть бути як з окремих кофточки і штанців, так і злиті (комбезики). Комбезики хороші тим, що вони повністю розстібаються - малюка швидко одягати.

А, при необхідності, можна розстебнути тільки верх (наприклад, прийому у лікаря) чи низ (при зміні підгузника). У той же час, якщо малюк зригнув або підгузник протік, вам доведеться повністю переодягати дитину.

Ще один мінус комбезиків у тому, що діти швидко виростають із них, у той час як роздільні штани та кофточки можна носити довше. Часто буває так, що з кофточки дитина вже виросла, а штани ще гарні, або навпаки.

Штанці можуть бути як із закритими ніжками, так і з відкритими, останні носять із шкарпетками. Плюс штанців зі слідками в тому, що вони не задираються вгору і малюку завжди тепло, мінус все той же - вони швидко стають малі. Тому в теплу пору року можна купувати комбезики та штани без слідочків, а в холодну пору краще віддати перевагу одягу з закритими ніжками.

Що стосується тканин, то костюми бувають як дуже легкі, на літо, так і з теплим начосом, пов'язані з вовни, велюрові, з теплою підкладкою. Купуючи теплих моделей, звертайте увагу на те, щоб ворс і пух не лізли з тканини.

Вдома дитина може бути в штанцях, повзунках і блузці або в боді. Повзунки можуть бути як на резинці, так і зав'язки або кнопки. Плюсом останніх є те, що вони не сповзають, коли дитина рухається, і спина в неї завжди прикрита.

Однак, всі повзунки гарні доти, доки малюк не навчиться вставати та активно повзати. Після цього дитина починає плутатися в штанинах, і краще вибирати штани з відкритими ступнями та шкарпетки. Боді ж зручні для прогулянок, їх можна одягати під штанці, і спина малюка буде захищена від вітру. Мінус боді в тому, що вони швидко стають малі.

Розорювання, кофточки, сорочки, футболки та майки - вибір того чи іншого залежить від пори року або температури у вашому будинку. Купуючи речі, які одягають через голову, зверніть увагу на горловину. Добре, якщо на плечі є застібки, або виріз скроєний особливим чином (при надяганні на дитину його можна розширити).

Розорювання - кофточки без застібок абсолютно нефункціональні. Вони часто продаються в комплекті з конвертом для виписки, краще пошукати окремий конверт, ніж витрачати гроші.

Дитячі головні убори - це і тонкі чепчики, які надягають після купання, легкі шапочки із зав'язками на міжсезоння, та теплі дитячі шапки різних фасонів на холодну пору року. Зазначений ними розмір відповідає колу голови немовляти, або віку дитини.

Загальні вимоги при виборі головного убору для новонародженого наступні: відсутність швів на задній частині, правильно вибраний розмір (щоб шапка не налазила на очі і не тиснула), м'яка приємна тканина. Зручні шапочки на зав'язках чи шапочки-шоломи. Діти, що підросли, можуть легко знімати шапку, тому для них зав'язки особливо актуальні.

Шкарпетки знадобляться навіть найменшим діткам, вони не тільки зігрівають ніжки, а й не дають їм вискочити зі штанини у моделей із закритими ступнями. Розмір шкарпеток починається від 9 для новонароджених, число на етикетці відповідає довжині стопи.

Теплі в'язані шкарпетки бувають зручнішими, ніж пінетки, які, незважаючи на зав'язки, часто зіскакують з ніжки. Втім, для прогулянок у сидячому візку в холодну пору теплі пінетки все одно доведеться придбати, якщо їх не буде в комплекті з комбінезоном. Взуття дитині, яка ще не вміє ходити, одягати в мороз не варто. Нерухома зафіксована ступня швидко замерзне.

У висновку, хотілося б сказати, що всі діти та батьки дуже індивідуальні, і те, що підійде одним, іншим може зовсім не сподобається. Тому остаточно визначитися з вибором дитячого одягу можна лише на практиці, методом спроб та помилок.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити