Загальні поради щодо складання меню для дитини

Маленький кухар Роздумуючи про меню для своєї дитини, потрібно чітко усвідомлювати вимоги дитячого організму. У різних вікових груп різні потреби - і всі вони мають бути враховані у харчуванні.

Насамперед, визначтеся з розміром порції. Недоїдання, як і переїдання, негативно позначиться стані здоров'я дитини. Намагайтеся скоротити перерви між прийомами їжі. Зважайте на те, що різні страви мають різний час приготування.

Харчування дитини має бути правильно збалансоване: у щоденний раціон обов'язково повинні бути включені м'ясо, молоко та молочні продукти, а також фрукти, овочі, злаки, вода та соки.

Для організму, що росте, надзвичайно важливий кальцій, тому постарайтеся прищепити своєму малюку любов до молока (дитяча добова норма становить 500 мл) та молочних продуктів - сиру, сиру, кефіру, вершкам і сметані.

Для забезпечення організму, що підріс білком потрібно, щоб дитина щодня їла м'ясо. Намагайтеся урізноманітнити його меню: готуйте з різних видів м'яса, періодично годуйте його рибою.

Природним джерелом білка, звичайно ж, є яйце, проте його потрібно включати до раціону дитини не частіше, ніж раз на 2 дні - зловживання цим продуктом чревате діатезом.

Крупи насичують організм вуглеводами. Багато дітей не люблять каші, однак саме вони і містять у достатній кількості вітаміни групи В. Найкориснішими вважаються гречана, перлова, ячна, вівсяна та пшенична каші.

Для того, щоб дитина не відмовлялася від своєї порції, доведеться проявити винахідливість і навчитися готувати її дуже смачною. Поекспериментуйте: додайте мед, фрукти, улюблене варення вашого малюка. Звичайні цукерки замініть батончиками з мюслі і фруктами - вони набагато корисніші за інші солодощі.

Здорова їжа для малюка Загальновизнаним джерелом вітамінів вважаються свіжі овочі та фрукти. Однак мало хто знає, що вітаміни - далеко не все, чим багата ця харчова група. У кожному їх представнику міститься маса корисного: мінеральні солі, важливі для організму, що росте, мікроелементи, клітковина і харчові волокна для поліпшення травного процесу.

Не варто недооцінювати важливість вживання зелених листових овочів - вони відчутно сприяють загальному підвищенню імунітету. Готуйте з них смачні салати зі сметаною або олією - так дитячому організму легше засвоїти цю їжу.

Пиття - надзвичайно важливий елемент для організації правильного розвитку організму. Саме вода відповідає за те, щоб клітини організму отримували життєво важливі мінеральні солі та вітаміни.

Намагайтеся напувати дитини смачними і корисними компотами, киселями, чистою джерельною водою. Добова доза рідини для дитини визначається її вагою - по 100 мл на 1 кг.

І пам'ятайте, якщо у вас виникли сумніви щодо правильного харчування вашої дитини - перш ніж прийняти рішення, перш за все завжди слід проконсультуватися з лікарем.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити