Чи небезпечні памперси для дитини?

Наразі питання про небезпеку памперсів для здоров'я дитини непокоїть багатьох батьків. Адже якою б великою радістю не було винахід памперсів, на перший план завжди виходить безпека та майбутнє здоров'я дитини. У нас цей винахід застосовується не так давно, буквально 10-15 років. Але людина завжди насторожено, і останнім часом розмови про шкоду підгузників досить актуально.

Щоб підтвердити або спростувати всі ті жахи, які приписують підгузникам, потрібно розібратися, що вони є. Сучасний підгузник складається з кількох шарів і важить близько 50 грам. Перший, внутрішній шар, захищає шкіру від вологи, другий - складається з целюлози та гелю, і вбирає всю вологу в себе, третій шар не дає поглиненій волозі витекти назовні.

Завдяки науковим дослідженням, можна сміливо стверджувати, що внутрішній шар не має жодного алергічного впливу на шкіру дитини. Навпаки, носіння підгузника захищає шкіру від виникнення дерматиту та попрілостей. Неприємності у вигляді почервоніння і висипань можуть наздогнати дитину, якщо самі батьки неправильно користуються підгузниками: залишають підгузник більше, ніж на 3-4 години, підбирають неправильний розмір, не користуються спеціальними засобами для пелюшка.

Однак шкіра деяких малюків занадто чутлива, і навіть найякісніший памперс не може врятувати дитину від роздратування. Але в цій ситуації самі памперси в жодному разі не є причиною алергії. Це особливість шкіри самої дитини.

Іншим страхом молодих батьків стає чутка про те, що памперс надає несприятливу дію на репродуктивну систему хлопчиків. Основною причиною називають парниковий ефект, який створюється усередині памперсу. Дослідження ж показують, що всередині підгузки жодних температурних змін не відбувається.

Деякі батьки бояться, що носіння памперсів може призвести до труднощів у привченні дитини до горщика. Звичайно, дитина не потребує горщика, коли підгузник створює відчуття сухості та комфорту в будь-яких умовах, але вміння контролювати свої потреби у малюка не пропадає. Тому розуміння горщика у таких дітей приходить із запізненням лише на 1-2 місяці. Якщо вам це занадто великий термін, використовуйте памперси тільки вночі, а вдень - привчайте чадо до сучасного туалету.

Варто сказати, що у західноєвропейських країнах, де памперси використовуються вже 30-35 років, жодних зв'язків між носінням підгузків та захворюваннями виявлено не було. Але, в кінцевому підсумку, тільки ви вирішуєте чи потрібні малюкові памперси. І якщо вже й робити вибір на користь підгузків, слід чітко дотримуватися всіх рекомендацій щодо їх використання, а при необхідності - насамперед завжди проконсультуватися з кваліфікованим лікарем.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити