Як знайти хорошу няню для своєї дитини?

Сьогодні знайти гідну няню складніше, ніж вийти заміж вдало, - так вважають багато молодих матусь. Не всі вони довго сидять у декреті. Та й що таїтися, не кожен глава сім'ї сьогодні може повністю забезпечити свою сім'ю. До того ж, багато жінок віддають перевагу зайнятості на роботі, аби не сидіти цілими днями вдома. А в такому разі без няні не обійдешся.

Хороша няня, мало знайти її, треба ще налагодити із нею контакт. Наприклад, якось моя дівчина поскаржилася мені на няню свого сина: «Лішня жінка - чесна і добра няня, але мені не подобається, як вона спілкується з моєю дитиною. Вона спілкується з ним так, як вважає за потрібне сама: мовляв, сама виховала трьох - знаю, що я роблю».

Друга моя подруга після довгого роздуму свій вибір зупинила на розумній студентці, яка виконувала бездоганно всі її інструкції. У результаті знайшов собі додатково головний біль - її чоловік став виявляти підвищений інтерес до цієї студенточки, прямий як у сюжеті серіалу «моя прекрасна няня».

Де її все-таки знайти, хорошу нянечку?

Перший і самий, за великим рахунком бюджетний, надійний вихід із такої ситуації - звичайно ж, бабуся. Але це завжди. Не кожна, наприклад, бабуля, яка ще працює, буде рада свою улюблену роботу залишити заради виховання онука або онуки. Та і її старий підхід на виховання може і не влаштовувати молодих батьків. Одні бабусі балують надмірно свого онука, інші - надто суворі. Але найголовніше, мабуть, що у літньої чоловічки не вистачить здоров'я просто або навіть сил на те, щоб няньчити, адже ця справа вимагає великого навантаження.

Другий добрий варіант - сусідки, найкращі знайомі, няньки за рекомендацією близьких друзів. Перевага тут у тому, що від знайомого ви отримаєте інформацію більш правдиво про няню, що рекомендується. Добре, якщо нянька при цьому живе поблизу. Але не секрет, що з друзями/знайомими складно дуже обговорювати моменти фінансового характеру і пред'являти потім претензії у разі, якщо виникає негативна ситуація. Адже при цьому навіть можна розірвати дружні стосунки.

Є ще один варіант, який заощаджує бюджет, це знайти няньку в газеті за оголошенням. Тільки ось досада, ніхто не зможе відповідати за достовірність няньки з газети. За її порядність і взагалі чи вона няня. А це означає, що на власному малюку доведеться перевірити, наскільки компетентною є няня з оголошення. На відповідні співбесіди теж витрачатиме час, це якщо ви проводитимете кастинг у домашніх умовах. Ви можете також самостійно розмістити оголошення в газеті, де вкажіть усі необхідні вам вимоги.

І, нарешті, четвертий варіант, економить час і сили - звернутися до професіоналів. Така сфера послуг у нашій країні лише збирає оберти. За послуги, надані вам, агенція бере відсоток від доходу няні. Але тут ви зможете бути спокійнішими, тому що агентство повністю бере відповідальність за няню. Тобто це не виявиться, якась пройдисвіт, або жінка, яка збрехала у своїх даних. Так само є така послуга як няня на кілька днів, це пробні дні. На Заході няні це майже завжди школярки чи студентки, а в СНД це зазвичай середнього віку жінки чи пенсіонерки, які мають діток.

Головне, знайте, що найдорожчий спосіб підбору няні це звернення до агенції, зате він має велику кількість плюсів. Звичайно, ви можете шукати няньку тими способами, які краще підходять саме вам. Адже головне це добрий і гідний результат.

А ось поради знаючих психологів.

Якщо ви хочете знайти хорошу няню, то вам обов'язково потрібен не тільки фахівець своєї справи, але й людина, яка абсолютно підходить вам і вашому малюку. Зверніть увагу на життєвий досвід няньки. Не шукайте молоденьку чи надто енергійну. Адже догляд за дитиною це знання багатьох дрібниць та великий досвід. Важливо, щоб няня і мама були чимось схожі. Якщо мама блондинка, то няні теж краще вибрати блондинку. Тому що брюнетка може налякати малюка. Подивіться на зовнішній вигляд няні, чи охайна вона, як вона завдає макіяжу.

При знайомстві, зверніть увагу на встановлення контакту з вашою дитиною, як швидко це відбудеться. Запитайте обов'язково у неї рекомендацію і нехай вона розповість про те, де раніше працювала. Запитайте дітей, якщо вона їх має. Подивіться, чи цікаво їй слухати про вашого малюка. Як вона відноситься до стилю виховання, що ви пропонуєте. Чи комфортно вам із нею у суспільстві. Для вашої дитини важливо, щоб ви ладнали з нянею.

Не пошкодуйте свого робочого часу, відпросите на кілька днів, і нехай дитина буде з нянею в присутності вас. А краще залишити їх наодинці, а самі спостерігайте. Важливо побачити, який настрій вашого малюка, коли він з нянею. Ну і звісно, власна інтуїція.

Вдалого вам вибору!

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити