Як підготувати дитину до дитячого садка?

Ваш малюк Ось уже й підріс ваш малюк. Вже багато чого навчився, але ще більше належить вчитися. І в садочку в тому числі. Особливо, мистецтву спілкування з однолітками, чого не навчать ні няньки, ні бабусі в домашніх умовах.

Перед тим як, необхідно пройти медичну комісію. Чи не відкладайте все на останній момент! Завітайте насамперед педіатра, який дасть направлення до таких фахівців як невролог, отоларинголог, стоматолог, хірург, окуліст та ортопед.

Але з аналізами треба навпаки почекати, оскільки деякі з них дійсні не більше ніж місяць. Найкращий період здачі аналізів - це за два тижні до влаштування в дитячий садок.

За кілька місяців до першого відвідування садка, вам потрібно потихеньку починати розповідати дитині про нього. Дуже важливо створити позитивне ставлення до дитячого садка. Але як це зробити?

Розповідайте дитині про садок тільки гарне, що на нього чекає: багато різних іграшок, нових друзів, веселі прогулянки тощо. Найкращою підготовкою для дитячого садка вважаються всілякі курси раннього розвитку для малюків, які тривають лише годину - півтори, кілька разів на тиждень.

Спочатку дітки не відходять від своїх мам, до всього нового придивляються з побоюванням. Але згодом це відбувається, поступаючись місцем здоровій цікавості пізнання світу. Малюк стає самостійнішим і впевненішим, знаючи що мама просто знаходиться поруч.

Пізніше, за кілька місяців ходіння на курси, можна, попередньо домовившись із викладачем, залишати малюка. Спочатку на 5 хвилин, потім на 10 тощо. У знайомій та звичній обстановці дитині не так страшно розлучатися з мамою.

І в жодному разі не критикуйте дитячий садок, в який збираєтеся віддати ваше чадо. Слухаючи вас і відчуваючи ваш настрій, він просто відмовиться туди ходити. Не обговорюйте при ньому ні вихователя групи, ні завідувача, ні меню садочка.

Ребенок в детском садикеОчень важно укрепить здоровье ребенка, организовав ему мероприятия по закаливанию: воздушные ванны, длительные прогулянки на свіжому повітрі, ходіння босоніж у приміщенні та влітку по землі за будь-якої погоди, водні процедури.

Холодне пиття теж дуже корисне. Дозволяйте йому їсти морозиво. Домашній режим підлаштуйте під режим дитсадка, що також буде запорукою його міцного здоров'я та гарного настрою.

Ще до початку відвідування садка погуляйте з малюком на його території, щоб він ознайомився з його атмосферою, обстановкою, розпорядком дня. Розкажіть йому до кого звернеться по допомогу, якщо йому щось знадобиться. Пограйте з ним на майданчику. Розкажіть йому, чим тут займаються дітлахи, оскільки найбільше дітей лякає саме невідомість. І самі спробуйте не нервувати, менше переживати, інакше ця ваша нервозність і негатив передадуть вашій дитині.

Якщо ваша дитина ще не опанувала якихось навичок (наприклад, користуватися горщиком, самостійно одягатися, вмиватися), не переживайте. Кваліфікований персонал дитячого садка завжди прийде на допомогу у разі «аварії».

Ваше завдання - покласти в коробку дитячого одягу До того ж не забувайте, що діти дуже люблять повторювати один за одним, тому всі навички самостійності в садку вони набувають набагато швидше.

Познайомтесь із вихователькою вашої дитини. Ознайомтеся з її методами спілкування з малюками, наскільки вона тактовна та приємна. Розкажіть їй про вашого малюка, його особливості, як до нього знайти підхід тощо.

Малюк граєтьсяАдаптація дитини до дитячого садка відбувається поступово, виявіть терпіння. Спочатку бажано відвідувати дитячий садок на 1-1,5 (але не більше трьох годин) протягом двох тижнів. При цьому малюк повинен бути нагодований, тому що в незвичній обстановці він може відмовитися їсти.

Якщо два тижні відвідування садка пройшли для нього благополучно, то наступні два тижні вже можна водити його на 2-3 години (максимум півдня). При цьому було б непогано підключити або сніданок, або обід, залежно від індивідуального режиму вашого чада.

Якщо дитина не хворіє і із задоволенням ходить в садок, то до кінця другого-третього місяця можна спробувати залиш його подрімати. При цьому прийти за чадом треба до того, як він прокинеться. Оскільки в такому віці вони ще плутають денний та нічний сон, і можуть злякатися прокинувшись, не знаючи, що відбувається і коли за ними прийдуть батьки.

Приходити за ним треба не довше 1-2 тижнів. Якщо він хоче ще залишитися пограти з діточками і пообідати, ви йому не відмовляйте, а просто йдіть ще прогулятися у своїх справах. Якщо ж він не хоче вас відпускати, йдіть разом із ним додому.

У випадку, коли на наступний день ваша дитина хоче йти в дитячий садок, але просить не залишати її спати, то водите її знову на півдня, а потім знову повторіть спробу. Повна адаптація дитини до дитячого садка можлива не раніше ніж через 2-3 місяці.

Четвер найбільше підходить для відвідування дитячого садка вперше. У четвер, п'ятницю дитина ходить у садок, а в наступні два дні - суботу та неділю - вона відпочиває від садка і осмислює все, що сталося, а ви уважно аналізуєте його поведінку.

Пам'ятайте, що відвідування дитячого садка протягом перших двох місяців має бути повністю індивідуальним. Дитячий садок - це величезна кількість інформації, місце нових незвичних умов та великої кількості дітей.

При цьому не забувайте йому все пояснювати, чому ви залишаєте його під опікою вихователів, коли за ним прийдете. Розлучайтеся з ним легко та швидко при догляді. Якщо він почне плакати, спробуйте спокійно на це реагувати, не дайте посіяти у вас зернятко сумніву або навіть почуття провини. Діти це дуже тонко відчувають і тоді подвоюють свій плач.

Зробіть свято для дитини з нагоди його першого відвідування дитячого садка. Купуйте його улюблений тортик або зробіть йому невеликий подарунок, наприклад у вигляді набору пластиліну або альбому для малювання. Розпитайте його, чим вони займалися в садку, похваліть його за зразкову поведінку: який він уже великий і дорослий.

Багато хто віддаючи своє чадо в садок переживають, що він почне частіше хворіти. Адже таким чином вони і зміцнюють імунітет. Тим більше, що на деякі хвороби краще перехворіти в дитячому віці (наприклад, вітрянка, краснуха).

А кожне перенесене ГРЗ формує противірусний імунітет та зменшує ймовірність наступного захворювання. Вірусні інфекції, якими дитина "недохворіє" у дитячому садку, обов'язково «знайдуть» її у школі.

Ігри в садкуНайкращою порою року для початку відвідування садка є літній період або вересень, коли дітки проводять багато часу на вулиці. На роботу влаштовуватися бажано через півроку після того, як ваша дитина почала відвідувати садок, оскільки його адаптаційний період може затягнутися на довгі місяці.

Дитячий садок - це перша школа в житті вашої дитини. Тут він отримує перші навички спілкування, вміння зав'язувати знайомства, чудово збагачує свій словниковий запас, вчиться допомагати, поступатися та суперничати. Все це закладає в ньому фундамент в умінні вести себе в колективі на все життя.

Саме садок розвиває у вашій дитині особистість творчу, яка вміє думати та аналізувати. Тут навчать і рукоділництво, і малювати, і вирішувати логічні завдання та багато іншого. Безперечно, що безцінний «дитсадковий» досвід стане в нагоді в майбутньому вашому малюку.

Звичайно, бувають і складнощі з адаптацією, і найчастіші хвороби, і стреси. Але через це треба пройти. У житті він все одно рано чи пізно зіткнеться із суспільством.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити