У чому користь раннього розвитку дітей?

Малюк стрибає Як відомо, кожен батько бажає своїй дитині тільки найкращого, і завжди діє тільки з найкращих намірів. Тому популярність різноманітних дитячих шкіл, зокрема центрів, що працюють за методикою М. Монтессорі, для раннього розвитку дитини цілком виправдана. .

Кожна мама може вибрати ту, що їй більше до вподоби. В одних дитячих школах ухил робиться розвитку інтелекту дитини, в інших - емоційному та творчому розвитку, по-третє - створюються умови для розкриття та реалізації всіх можливостей.

Головне - викликати в дитини інтерес до навчання. Але чи потрібно втручатися в дитинство наших дітей, намагаючись реалізувати в них власну нереалізованість? Чи принесе дитині користь у майбутньому її ранній розвиток?

Отже, якою ж є сучасна мама? І якою є її сучасна дитина? Сучасні мами змалку, навіть місяців починають займатися з власною дитиною. Спочатку це масажі, купання в басейні, динамічна гімнастика, катання на гімнастичній кулі, а потім уже перші віршики, літери, кольори тощо.

Вважається, що поки дитина вбирає все як губка, потрібно «впхнути» в нього більше інформації, враховуючи, природно, вікові та індивідуальні особливості дитини. Але що означає раннє розвиток? Коли варто розпочинати?

Раннє розвиток - це «навчання» дитини, як у дитинстві, і у дошкільному віці. Насправді будь-яка дитина навчатиметься відразу ж після народження, і до 6-7 років, коли вона починає відвідувати школу, їм уже засвоєно величезну кількість інформації.

Маленький плавець Отже, дослідження вчених встановили, що вік від народження до 6 років є вирішальним для майбутнього розвитку дитини. Це вік, коли закладається фундамент для всіх наступних знань.

Навчання у перші 3 роки життя слід приділяти особливо велику увагу. Відомо, що в перші 6 місяців після народження мозок дитини досягає 50% свого дорослого потенціалу, до трьох років зріст завершується на 70-80%, і до восьми - майже повністю.

Дослідження дитячої фізіології та психології показало, що фундаментальним у розвитку всіх здібностей дитини є його особистий досвід пізнання у перші роки життя.

Метою раннього розвитку дитини є створення умов задоволення її цікавості до всього навколишнього світу, розвиток у нього гнучкого розуму, інтелектуальних і творчих здібностей. Так, наприклад, на кожних заняттях у дитячих центрах дітлахів вчать працювати пальчиками, розвиваючи таким чином дрібну моторику рук.

Вони малюють, ліплять із пластиліну, складають мозаїки, вирішують невеликі логічні завдання та багато іншого. Але при цьому їм дають час побігати, пострибати, поводити хоровод. Оскільки поряд із розвитком у дитини інтелектуальних та творчих здібностей, необхідно розвивати та її рухову активність.

А існуючі стереотипи та застарілі моделі виховання лише гальмують розвиток потенціалу у дитини. Вони з самого народження закладають у нас багато рамок та обмежень у поведінці та загальних знаннях, що заважає згодом повністю реалізувати свій величезний потенціал.

Мама з донькоюАле є й інша думка - прямо протилежна. Коли батьки, спираючись на існуючі норми, не хочуть піклуватися про свою дитину. «Ми не хочемо відбирати у нього дитинство. Нехай росте як усі діти», «Нормальна дитина - щаслива дитина. Навіщо йому «зайві» знання?», «Мене виховали нормальною дитиною і дуже задоволена своїм життям. Чому ж моїй дитині цього недостатньо?».

Вони не хочуть додаткової відповідальності за свою дитину, відгороджуються різними загальноприйнятими поняттями та нормами, за якими ховається звичайне небажання.

Але що було добре раніше, тепер уже не завжди так. Час не стоїть дома. Чи є межа людським знанням та досягненням? Виховувати майбутнє покоління необхідно так, щоб вони йшли в ногу з часом, встигали за інформаційними потоками.

Мета кожного з батьків - дати дитині широкі можливості у житті. Навчання має відбуватися із позитивними емоціями в ігровій формі. Головне завдання викликати інтерес у дитини. А те, що викликає інтерес у дитини, в майбутньому призводить до результатів.

Завданням батьків в даному випадку є задоволення допитливості своїх чада, показати йому та відкрити для нього весь світ! А ще не забудьте, що закінчувати потрібно до того, як він втомиться, уникаючи в такий спосіб непотрібних стресів та перевтоми.

Маленькі гравці Наша країна повинна бути першою, хто зацікавиться раннім інтелектуальним, емоційним і творчим розвитком дітей, які можуть впоратися з будь-якими складними завдання. Не все залежить від таланту, з яким він народився, а й від зовнішнього середовища, створеного дитині в перші роки життя батьками.

Пам'ятайте, що батьки - найкращий приклад для малюка і найкращі викладачі в його житті. Отримуйте взаємну радість навчання. Відкрийте перед дитиною величезний світ можливостей! Він відкритий усьому новому!

Не обмежуйте політ дитячих фантазій та прагнень, а краще допоможіть йому їх реалізовувати. І не відмовляйтеся від фізичних вправ, оскільки вони також сприяють розвитку інтелекту. Його рухову активність теж необхідно спрямовувати у потрібне русло.

І не забувайте, що щаслива людина - насамперед успішна людина. Вчіть свою дитину домагатися всього своїми власними силами.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити