Купання дитини: що для цього потрібне?

Купання - приємна процедура! Для більшості маленьких діток купання є одним із найулюбленіших занять. Адже купання - це не тільки змивання бруду та можливість похлюпатися, пограти у воді, а й спосіб поспілкуватися з батьками. Тому купання є однією з незамінних процедур не тільки для гігієни дитини, але і для зближення малюка з його мамою та татом.

Коли нас запитують про те, що потрібно для купання дитини, нам на думку відразу приходять такі предмети як дитяча ванна, дитячий шампунь або мило, і рушник. Але, крім цих речей, є ще чимало пристосувань, які дозволяють батькам полегшити цю процедуру.

Подивимося, що вам знадобиться для купання дитини.

Перш за все, це, звичайно, дитяча ванночка. Вона повинна відповідати зростанню дитини, тому що в тісній ванни йому буде незручно, що може стати причиною капризів.

Ванночку краще купувати пластикову. Вона набагато зручніша у використанні, тому що легко миється і має порівняно невелику вагу.

Ви можете придбати звичайну ванну та анатомічну. Перевага останньої полягає в тому, що вона має спеціальні виступи, що повторюють вигини тіла малюка, тому дитина почувається в такій ванні найкомфортніше.

Альтернативою цим виступам, які, до того ж, запобігають зісковзування дитини, може бути спеціальна гірка для купання, яка кріпиться за допомогою присосок до дна ванни. Вона буває як пластиковою, так і матер'яною.

Малюк балдєєт Який із цих видів краще - вирішувати вашій дитині. Одним подобаються гірки із пластику, іншим - пластикові, тому, можливо, вам доведеться придбати і те, й інше.

Як тільки дитина навчиться сидіти, замість гірки можна придбати крісло для купання. Вони мають нековзне дно і поручні, які запобігають випадковим травмам навіть у самих непосидючих малюків. Крім того, різні розважальні доповнення зроблять купання веселим і приємним проведенням часу.

Термометр для води потрібний для замірювання температури води для купання малюка. До речі, температура води має бути близько 37-38 градусів. Але термометр - річ корисна, але не потрібна.

Набагато швидше визначити стан води за допомогою ліктя. Для цього лікоть потрібно занурити у воду на кілька сантиметрів. Якщо терпить, то температура для купання нормальна.

Рушник для дитини має бути м’яким, без шипів і виготовленим з натуральних матеріалів щоб не викликати алергію. До того ж, воно має бути призначене тільки для самого малюка, не повинні користуватися інші члени сім'ї.

Перед купанням його рекомендується нагріти, тому що розпалене після купання тіло дитини швидко остигає, що може призвести до простудних захворювань.

Мило та засіб для купання також повинні належати лише малюкові та знаходитися в окремій мильниці. Використовуйте тільки дитяче мило, яке не дражнює шкіру.

Дітей, схильних до алергії, рекомендується купати спеціальними гіпоалергенними засобами, щоб знизити ризик появи висипів на шкірі. Мити засобами для купання рекомендується лише двічі на тиждень, у решту часу достатньо обполоснути дитину водою.

Класна ванна для купанняПристрої для плавання. Це можуть бути чепчики, яких одягають дитині на голову, жилети, насадки на руки, кола для купання, що одягаються на грудну клітку дитини, а також на шию тощо.

Зазвичай вони виготовлені і з пінопласту, обгорнутого тканинним матеріалом. Деякі види можуть бути просто надувними. Чепчики та кола для купання, що одягаються на шию, зазвичай використовуються для маленьких дітей (від 3-х до 6-ти місяців), а інші пристосування - для дітей піврічного віку.

Крім цих необхідних для купання малюка предметів, можна використовувати плаваючі іграшки, які відволікають увагу дитини, що значно полегшує процес купання його батькам.

І пам'ятайте, що під час купання у жодному разі не можна залишати дитину без нагляду навіть на кілька хвилин! Може статися так, що дитина в процесі активної гри у воді може посковзнутись і піти під воду. А це може спричинити трагедію.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити