А у нас перший зуб!

Перші зубки У піврічному віці у малюків зазвичай починається «зубний період». Але зуби можуть з'явитися як раніше, і пізніше встановленого часу. Багато в чому це залежить від спадковості дитини. Відомі випадки, коли у місячної дитини прорізувалися перші зубки.

Визначити появу зубів у дитини досить легко. За пару тижнів до цієї події дітки починають все жувати і пхикати. Часто вони засовують різні предмети в рот, так як у малюка в цей час сверблять ясна. Також може спостерігатися підвищення температури та пронос.

Однак у деяких випадках поява перших зубів проходить безболісно, тому часто мама дізнається про це лише при годуванні з ложки. , коли вона вдаряється в зуб.

Має місце і той факт, що у дітей, які перебували на грудному вигодовуванні, зуби починають з'являтися набагато раніше, ніж у малюків-штучників. Крім того, у дітей з ожирінням зуби з'являються пізніше ніж у дітей з нормальною вагою. Тому важливо стежити за збільшенням у масі у вашої дитини.

З'являються зубки Перший зуб зазвичай з'являється знизу. До року їх кількість має збільшитися до восьми (2 бічні нижні, 2 центральні нижні різці, 2 бічні верхні, і 2 центральні верхні різці).

У період появи зубів батькам потрібно бути особливо терплячими, оскільки малюк може стати занадто примхливим, у нього погіршується сон і апетит. Але незабаром, як зуб проріжеться, всі ці нездужання пройдуть.

Дуже важливо стежити за тим, щоб малюк випадково не поранив собі ясна, так вони тим часом намагаються все тягнути в рот, щоб зменшити свербіж. В аптеках продаються спеціальні іграшки-прорізувачі які допоможуть дитині в цьому.

Маленький зубастик Вони зазвичай виготовлені з гуми або силікону і наповнені водою. Такі іграшки ідеально підходять малечі, тому що у них немає гострих кутів або країв. Часто прорізувачі мають пухирці на поверхні, які також допомагають полегшити свербіж ясен.

Зуби в дітей віком до року не вимагають особливого догляду, оскільки щілини з-поміж них досить широкі, і їжа у яких не застряє. Слід лише змивати з рота дитини залишки їжі. Для цього достатньо давати йому попити після їди, а шматочки змиються самі собою.

«Зубний період» для малюка є важливим, і в цей час він особливо вразливий, і йому насамперед необхідна турбота та ласка з боку батьків.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити