Перші зубки: чистити їх чи ні?

Як відомо, піврічний вік ще називають « зубним періодом », тому що саме в цей час у більшості малюків починають прорізуватись перші зубки. Як тільки вони постають, перед батьками постає питання: «Коли починати чистити зуби дитині?».

Відповідь це питання не однозначний, навіть у педіатрів. Одні вважають, що їх треба починати чистити відразу після того, як вони з'явилися. Інші ж, навпаки, вважають це зайвим заходом гігієни, тому чистять їх малюкові лише тоді, коли всі вони вже прорізалися.

До речі, і ті, й інші мають рацію. Звичайно, чистити зуби дитині з раннього віку бажано, тому що таким чином ви привчаєте його до правил особистої гігієни з раннього дитинства. Крім того, регулярне чищення зубів запобігає розвитку «зубних» хвороб.

Але з іншого боку, зубки, що тільки що прорізаються, ще такі маленькі, такі крихітні, тому при чищенні можна легко пошкодити ясна. До того ж між зубами у діток є щілини, тому їжа між ними не застряє, як у дорослих.

Але якщо ви все-таки вирішили почати чистити зуби своїй дитині з раннього віку, потрібно дотримуватися кількох правил щоб не пошкодити ясна і самі зубки малюка:

1) У маленьких діток зуби чистять не щіткою, а невеликим шматочком марлі, яку намотують на вказівний палець.

2) Зубну пасту поки що використовувати не слід, тому що вона легко може викликати алергічну реакцію. Натомість палець з намотаною на нього марлею змочують простою кип'яченою водою.

3) Коли приходить час купувати дитині першу в житті зубну щітку, потрібно вибрати таку, яка має м'яку щетину і невелику головку. Зубну пасту потрібно брати спеціальну, призначену саме для маленьких дітей. У таких пастах зазвичай не міститься фтор, тому що він негативно впливає на організм дитини, а діти в цьому ніжному віці ще не вміють випльовувати пасту, тому вони її просто ковтають.

Зуби малюкові потрібно чистити з такою самою регулярністю, як і у дорослих - 2 рази на день. Оскільки з відмінною координацією рухів малюк поки похвалитися неспроможна, цю процедуру повинні здійснювати батьки. Але щоб привчати дитину до самостійності, їй необхідно періодично давати в руки щітку. Крім того, потрібно постійно дитині нагадувати, що після чищення зубів рота необхідно прополоскати.

Найчастіше багато батьків не вважають за потрібне доглядати за першими, молочними зубами, тому що на їхню думку, «тимчасові» зуби можуть обійтися і без догляду. Це глибоке оману. Саме від здоров'я молочних зубів дитини залежить здоров'я її наступних зубів. Крім того, їхня краса правильне розташування та прикус безпосередньо залежить від того, в якому стані знаходилися його молочні зубки.

Тому вкрай важливо дотримуватися гігієни ротової порожнини з раннього віку, так як лише при правильному догляді зуби у малюка назавжди залишаться здоровими і міцними.

Але в будь-якому випадку кожна дитина унікальна. Тому перед будь-яким серйозним кроком вам завжди слід спочатку проконсультуватися з лікарем.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити