Якими бувають соски-пустушки для дітей

Малюк з рожевою соскою Як відомо, рефлекс ссання у дитини є вродженою, тобто з'являється вже до її народження, в утробі матері, і може зберігатися досить тривалий час.

Рефлекс цей вкрай необхідний малюкові, тому що за його відсутності він не зможе висмоктувати з грудей матері або пляшечки молоко, яке потрібне для його повноцінного фізичного розвитку.

Але виявляється, що він потрібен не тільки для задоволення потреб дитини в харчуванні, а й для збалансування психічного стану малюка. Ви, напевно, помічали, що якщо дитині, що плаче, дати соску, то він майже відразу заспокоюється. Саме тому багато дітей, особливо легкозбудливих, без неї обходитися просто не можуть.

Крім того, малюкові, який знаходиться на штучному вигодовуванні, соска потрібна обов'язково, тому що в цьому випадку дитині часто не вистачає «спілкування» з нею, тобто у нього потреба в ссанні набагато вища, ніж у «малюка-природника». В цьому випадку дитина може практично не випускати соску з рота.

Тому соску-пустушку потрібно підбирати таку, щоб вона сподобалася вашому малюку, тому що в іншому випадку він лише відкидатиме її.

Голубенька соска-пустушка Здавалося б, що тут складного - вибрати соску для дитини? Але виявляється, не все так просто. У магазинах представлений величезний вибір сосок-пустушок всіх видів та форм. Тому підібрати саме ту, яка потрібна вашій дитині буває дуже складно.

Розглянемо, чим же соски відрізняються один від одного:

1) Матеріалом. Існують два види матеріалу, з якого роблять соски: латекс та силікон. Дітям найчастіше подобаються перші, тому що вони м'якіші та приємніші у вживанні. До того ж, вони виготовлені з натуральних, екологічно чистих матеріалів, що забезпечує безпеку дитині.

Силіконові пустушки набагато жорсткіші за латексні, тому не всі діти віддають перевагу їм. Крім того, силікон - синтетичний полімер, тому вміст «хімії» трохи спантеличує мам при виборі пустушки. Але вони практичніші і довговічніші, оскільки цей матеріал досить міцний.

2) Формою самої соски. «Вишня» - пустушки такої форми були поширені в радянські роки. Соски нагадували за формою вишню (через округлений наконечник), за що й отримали таку назву.

Анатомічні соски формою нагадують сосок материнських грудей, тому діти охочіше їх смокчуть проти іншими формами пустушок. Ортодонтичні соски трохи загнуті догори. Така форма дозволяє правильно розвиватися щелепним м'язам, а також сприяють формуванню правильного прикусу.

Маленький конферансьє з соскою3) Мундштук. А точніше, його формою. Існує два види форм нагубника пустушок - денні та нічні. Перші завжди мають кільце, що дозволяє їх закріплювати на одязі спеціальною кліпсою, що запобігає їх падінню на підлогу. Нічні пустушки кільця не мають. До того ж, вони набагато легші за денний вид сосок.

4) Зовнішній вигляд. Соски-пустушки можуть мати найрізноманітніший дизайн: різні забарвлення, написи, логотипи, малюнки, оригінальну форму нагубника (наприклад, у вигляді крил метелика), що світяться в темряві і так далі.

Але яку б пустушку ви не вибрали, не забудьте перед застосуванням ретельно її продезінфікувати, щоб уникнути попадання хвороботворних мікробів в організм малюка.

І будьте готові до того, що ваша дитина може не прийняти ту соску, яку ви обрали. Кожна дитина індивідуальна, і у кожного їх переваги.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити