Про хрещення дитини

Як тільки в сім'ї з'являється малюк, батьки практично відразу починають замислюватися про хрещення дитини. Хрещення - це особливе таїнство, яке таїть у собі багато нюансів. Тому найчастіше у молодих батьків виникає безліч питань із цього приводу.

Питання «хрестити чи ні дитину?» хвилює багатьох батьків. Він не має однозначної думки. Одні батьки за хрещення, інші - проти. Останні аргументують свою відмову тим, що дитина повинна сама зважитися на цей серйозний крок, вона сама повинна вибирати, до якої віри їй ставитись.

Но, с другой стороны, мы, родители, с самого рождения делаем выбор за него: покупаем понравившиеся нам игрушки, одежду, выбираем питание и режим дня, вирішуємо медичні питання щодо малюка, виховуємо його. І хрещення — це не просто привід зібрати рідних, а набуття чоловічки нового, «райського» статусу.

Вважається, що діти до семирічного віку є абсолютно безгрішними. Це правда. Тому багато батьків вважають, що хрещення до певного віку необов'язкове. Але слід врахувати, що це діти не позбавлені так званого первородного гріха, тому хрестити їх необов'язково, але бажано. До того ж, не дай Бог трапися лихо, за них не можна молитися в церкві, тільки в домашній обстановці. Крім того, нехрещені діти не мають права відзначати День ангела та причащатися.

Якщо ви вирішили хрестити свою дитину, будьте готові до того, що вам, можливо, доведеться відвідати кілька погоджувальних розмов, хоч це практикується не в кожній церкві. Крім цього, вам доведеться підшукати хрещених батька та матір. На саме хрещення вам знадобляться хрестик, сорочка для хрещення, свічки, змінний одяг, великий рушник, свідоцтво про народження і камера або відеокамера, якщо ви хочете відобразити ці унікальні миті.

Хрещених батька та матір ви повинні вибирати особливо ретельно, тому що вони будуть дитиною іншими батьками. Вважається, що подружня пара не може бути хрещеними батьками дитини. Але кожен із них має право стати хрещеним батьком у різних дітей, які зростають в одній сім'ї. Хресними також можуть стати бабусі та дідусі, тітки та дядьки малюка. Головна умова - щоб вони не були одружені один з одним.

Ви, напевно, думаєте, навіщо потрібен одяг для хрещення? Вважається, що одяг, у якому хрестили дитину, має зберігатися все життя. Вона символізує чистоту християнської душі і ніби щоразу нагадує, якими мають бути люди. Хрестильна сорочка має бути білого кольору. Білий колір - символ безгрішності дитини. Цю сорочку згодом можна одягати на малюка, коли він занедужає. Свічку найчастіше залишають у церкві, брати додому її не рекомендується.

Багато батьків вважають, що їхня присутність на хрещенні зовсім необов'язкова. Але все ж таки краще їм бути присутнім, тому що маленька дитина може злякатися незнайомих людей. Але це можна робити лише в тому випадку, якщо дитині виповнилося 40 днів. До 40 днів матері не можна бути присутнім на таїнстві, оскільки вважається, що у цей час вона є фізіологічно нечистою.

Деякі люди вважають, що всі гріхи, скоєні хрещениками до досягнення ними повнолітнього віку, лягають на хрещених батьків. Це не так. Хрещені батьки не відповідають за вчинки своїх хрещених дітей. Але якщо їм на нього байдуже, то це вже вважається гріхом.

Хрещення дитини - дуже серйозний і відповідальний крок, тому до нього потрібно підготуватися ґрунтовно, а після хрещення виконувати всі умови, що потрібні надалі. Це має стосуватися як хрещених батьків, так і біологічних батьків малюка, і, звичайно, самої дитини.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити