Припинення грудного вигодовування - як і коли?

У сім'ї з'явився малюк. Увага молодої мами повністю належить немовляті. І якщо мама починає годувати дитину грудьми, це найкорисніша і важлива їжа для малюка в перші роки життя. У той же час це і суттєво полегшує життя і молодій мамі, оскільки не забирає багато часу на такі маніпуляції як підготовка та стерилізація пляшечок, приготування суміші для дитини та взагалі, на Складання меню.

Грудне вигодовування зближує маму і дитину не тільки на фізіологічному рівні, а й на психологічному, оскільки в моменти годування дитина відчуває почуття близькості, тепла та безпеки. А мама, що годує, у свою чергу, відчуває задоволення від можливості вигодувати свого малюка, від його тепла і ласки, коли він обіймає і погладжує маму під час годування.

Але рано чи пізно настає момент, коли необхідно вже припинити грудне вигодовування. І це може бути з різних причин : в силу стану здоров'я матері, наявності або відсутності розлуки з дитиною, достатнього віку дитини для припинення грудного вигодовування, і елементарного небажання молодої мами продовжувати годування внаслідок втоми.

То коли ж краще припиняти грудне вигодовування? Єдиної відповіді на це питання не дасть жодне джерело. Молода мама може і має право припинити грудне вигодовування тоді, коли вона сама захоче це зробити, коли вважає за потрібне, що її дитина цілком може обійтися без грудного молока.

У такому разі, якщо молода мама твердо вирішила припиняти лактацію, важливо йти до кінця і вже не йти на поводу у дитини, оскільки вона може сильно плакати через відсутність грудей. І молодій мамі треба підготуватися до такої реакції дитини і вирішити, як вона діятиме в такій ситуації.

Можливі різні варіанти: можна відвернути дитину іграшками, взяти на руки і приголубити, похитати на руках, якщо дитина заплакала вночі, дати в руки улюблену іграшку. Важливо заповнити ту порожнечу, яка виникла внаслідок відсутності грудного годування. Інакше виходить, що у дитини відібрали щось важливе, а натомість нічого не запропонували. І якщо це відбувається різко, то у дитини виникає стрес, з яким він поки не в змозі впоратися самостійно.

Важливо визначити психологічну готовність дитини до відлучення від грудей. Если вы попробовали не давать грудь, и при этом ребенок длительное время не может успокоиться, испытывает чувство тревоги, то стоит задуматься, з яких причин дитина поки не готова до відлучення від грудей? Можливо, він так почувається у безпеці під час годування і йому важлива близькість матері на тілесному рівні. У такому разі необхідно відкласти відлучення від грудей на деякий час.

Пам'ятайте, що грудне вигодовування - це важливий етап взаєминах матері і дитини, який формує подальший психологічний зв'язок між ними. І чим м'якше ви підводитимете дитину до відлучення від грудей, тим менш травматичним буде для нього такий розрив і відділення від матері. Але при цьому збережеться та невидима нитка теплих, ніжних стосунків між матір'ю та дитиною, закладена у процесі грудного вигодовування.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити