Слухняна дитина - це добре чи погано?

Неслухняний маленький хлопчик Коли майбутні батьки чекають бажану і довгоочікувану дитину, вони майже завжди уявляють його тихим, зразковим, слухняний, слухняний малюк. І найчастіше так і виходить. Слухняна дитина - чи не про це мріють будь-які батьки?

Звичайно, це так. Але, виявляється, така поведінка дитини таїть у собі чимало небезпечних моментів. Сьогодні ми розглянемо « підводні камені » поведінки зразкових дітей.

У тому випадку, якщо ваш малюк веде себе приблизно не для того, щоб комусь сподобається, догодити або тому, що так наказала мама, а просто тому, що йому так хочеться, то, швидше за все, комплексів у подальшому житті у нього просто не буде.

Але якщо дитина намагається лише для того, щоб її похвалили або подарували щось за її послух, то батькам у майбутньому буде туго. Тому про правильний розвиток дитини потрібно замислюватися вже зараз, поки його психіка гнучка та виховання дається легко.

Дівчинка стоїть у кутку Часта похвала може серйозно нашкодити дитині, оскільки вона зароджує підвищену самооцінку. Тому будь-яка, навіть сама незначна проблема або збій може сильно нашкодити малюкові, що іноді призводить до абсолютно непоправних реакцій.

Постійна зразкова поведінка може свідчити про тиск на дитину з боку батьків чи інших дорослих. Внаслідок цього виникає неможливість самостійно виконати навіть найпростіші дії, оскільки будь-яка ініціатива дитини пригнічується дорослими.

Надалі це породжує багато проблем не тільки з однолітками, але й у кар'єрі. Крім того, за такої поведінки батьків контакт з дитиною набагато погіршується.

Надмірно слухняній дитині потрібно обов'язково пояснити, що б вона не робила, завжди знайдуться люди, яким можуть не сподобається її дії, і це треба приймати з гідністю, що людина не може подобається всім підряд. У цьому випадку можна розповісти випадок із життя та запитати думку самої дитини.

Необхідно прибрати зі свого лексикону висловлювання: «Це погана дівчинка (хлопчик)», «це хороша дівчинка (хлопчик)». Потрібно дати зрозуміти малюкові, що якщо людина один раз оступилася і зробила погану річ, то це не означає, що завжди була погана, що вона може виправитися.

Янголятко саме, коли погана людина вчинила благородний вчинок. Дитині потрібно пояснити різницю між доброю людиною, яка одного разу зробила поганий вчинок і поганою людиною, яка здійснила багато недобрих речей і всього раз - хороша. Таким чином ви можете вберегти свою дитину від багатьох необачних кроків.

Звичайно, похвала для дитини просто необхідна для її самооцінки. АЛЕ! Потрібно враховувати те, що хвалити необхідно не самої дитини, а лише її вчинки.

Слід зазначити, що хвалити дитину бажано лише за тривалі дії дитини, тобто її зусилля вчитися розвиваються з раннього віку, досягти своєї мети. Разова похвала набагато менше впливає виховання дитини.

Не можна лаяти малюка через його невдачі. Поясніть, що без помилок вчитися неможливо, що в житті існують і злети, і падіння, що після чорної смуги настане біла. Ваша підтримка для нього багато важить.

Отправляя ребенка в гости, в школу, детский сад, не давайте ему наказы в виде слов: «не балуйся», «будь умницей» , «не капризнуй» і так далі. Просто обійміть його та поцілуйте.

Маленькі пустуні Якщо ваш малюк - не єдиний у сім'ї, не слід його порівнювати з братом або сестрою. Це різні діти, як у темпераменту, і характером. До того ж часто трапляється, що неслухняний син вибивається у «великі» люди, а зразкова дівчинка так і залишається ні з чим.

І головне, не забувайте любити свою дитину. І не чекайте, що він буде завжди лагідним і зразковим. Кожна дитина - особистість, і ви повинні дати можливість розвиватися самостійно. А ваше завдання лише підштовхнути його в правильне русло.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)


    

Олег
(Перекладено) Добре, коли дитина абсолютно все ставить під сумнів. Це правильно. Аналізувати це найкраще, що він може робити. Якщо дитина рухається у потрібному напрямку - їй хочеться допомогти. Та й побалувати. Ось учора купив журнал "Пізнайко". Судячи з змісту, він до того ж розвиває почуття патріотизму до батьківщини, але це важливо.



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити