Нормальні явища у новонароджених, які турбують батьків

Після народження у дитини відбуваються зміни, які турбують батьків малюка. Походять вони через те, що дитина пристосовується до нових умов життя. У малюка швидко змінюється маса і колір тіла, випорожнення та інше, але ці зміни як швидко з'являються, так і швидко зникають.

Нормальні явища у новонароджених:

1. Перше, що може налякати батьків, це втрата ваги. На 3-4 день дитина втрачає 5% ваги. Це з новими функціями організму: з диханням, стільцем і виділенням поту. Через тиждень маса тіла відновлюється і малюк і мама готуються до виписки.

2. На другий день у дитини може з'явитися жовтяниця, яка вважається нормальним явищем для новонародженого. Це відбувається через те, що немовля народжується з великою кількістю кров'яних клітин, які починають руйнуватися і виділяти білірубін.

Маленькому організму особливо важко впоратися з надлишком білірубіну, що призводить до жовтяниці. Зазвичай жовтяниця новонародженого минає через два тижні.

3. На першому тижні життя може з'явитися гормональний висип (у вигляді прищиків). При нормальній температурі та апетиті - це діатез. Також такі прищики можуть бути через гормони матері, які все ще знаходяться в організмі дитини. Проходять при правильному гігієнічному догляді.

Вважається, що якщо дитину прикладати до грудей з перших хвилин життя, не буде такого явищ, як алергія, діатез і жовтяниця.

4. На переніссі та крилах носа, через недорозвиненість сальних залоз, можуть з'явитися білі крапки, які зникнуть протягом місяця.

5. Іноді, через слабкість гортані, може відзначатися свистячий вдих - стридор. Зазвичай хвороба проходить у перші роки життя та додаткового лікування не вимагає.

6. Нерідке явище, коли у новонародженої дівчинки виділяється кров. Це пов'язано з тим, що в період внутрішньоутробного розвитку, у матері був сплеск гормону естрогену, який стає причиною стимуляції матки плода. Проходить за два тижні.

7. Припухлі груди у хлопчиків і дівчаток, також є наслідком залишку гормону естрогену матері.

Основні симптоми звернення до лікаря:

• Поява температури;
• Гній, почервоніння чи припухлість на пупковій ранці;
• Гнійні виділення з очей чи шкірі;
• Жовтяниця не зникає через 2 тижні;
• Дуже невелике збільшення у вазі (норма за тиждень близько 200 грам);
• При крику утворюється грижа завбільшки з волоський горіх;
• Втрата апетиту;
• Непоодинокі блювання.

Батьки оберігають своїх малюків і турбуються з кожного випадку. Якщо у вас виникли сумніви щодо того чи іншого симптому у немовляти - завжди звертайтеся до лікаря негайно! Зайва інформація ніколи не завадить. А вчасна кваліфікована медична консультація допоможе уникнути непотрібних ускладнень у майбутньому. Будьте здорові!

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити