Кольори дитячого одягу

Чи має колір колір при виборі одягу для дитини? Безперечно, так. Однак все не так просто, адже колір може впливати на настрій і стан, може виховувати смак, може просто подобатися чи не подобатися дитині або батькам. При сучасному величезному виборі продукції, у тому числі текстильної, можна вже не вистачати перше, що трапилося в магазині, хоч трохи підійшло за розміром, а вибирати з величезного асортименту, керуючись будь-якими міркуваннями.

Що ж до вибору по колірним перевагою і естетичним міркуванням, то тут багато залежить спочатку від віку дитини. На початку життя він навряд чи має свої смаки на цей рахунок, та й висловити їх не може. Немовлят одягають батьки виключно за своїми бажаннями. Колір в даному випадку, якщо він обраний навмисно, найчастіше за принципом « дівчаткам — рожевий, хлопчикам — блакитний ». І хоча традиція ця досить застаріла, до того ж не має жодних підстав, вона досі ще жива.

Більше того, позаминулого століття, одяг для немовлят найчастіше був білого кольору, а потім у рожеве стали одягати хлопчиків, а дівчаток у блакитне. Пізніше, після Першої світової війни, кольори чомусь змінилися, що ще раз доводить необґрунтованість такого підходу. Але незважаючи на всю абсурдність, дорослі продовжують купувати блакитні та рожеві вироби для маленьких дітей, визначаючи свій вибір лише статтю дитини.

А ось трохи старші діти вже починають виявляти та висловлювати власні уподобання, і тут має сенс до них прислухатися. Принаймні, точно не варто купувати дитині річ, колір якої йому категорично не підходить - він не зрадіє обновці і, швидше за все, спробує всіляко не носити його взагалі. Що ж до висловлюваних переваг, навряд чи трапиться щось страшне, якщо просто їм наслідувати. Ну якщо тільки дати дитині пораду, виходячи з міркувань поєднання різних речей по кольорах.

Втім, дитина, одягнена в різнокольорове та яскраве, навряд чи викличе у когось незадоволення. А ось смак, у тому числі і в одязі, більше ймовірності, що виховуватиметься приховано, при спостереженні за батьками. Так що якщо ви самі одягаєтеся не без смаку, можете не боятися купувати малюкові те, що він хоче, навіть якщо разом це іноді виглядає строкато і не елегантно для дорослого образу.

А ось з погляду психології, різнобарвний одяг навіть навпаки корисний. З малих років різноманітність, у тому числі й у кольорах, візерунки, прикраси, спонукають дитячий мозок до розвитку та благотворно впливають на його творчий потенціал. Хоча занадто яскраві кольори і можуть стомити дитину, як і занадто строкаті забарвлення (різнокольорові смуги, кола), тому, мабуть, найкращі будуть досить яскраві, але не тони, що кричать, трохи приглушені і навіть пастельні.

Ну і багато залежить від поєднань, тому що одна деталь одягу виконана в строкатому варіанті вже не буде так напружувати, коли вона одягнена з чимось однотонним. А ось темні та похмурі кольори навряд чи якась дитина любить і оцінить. Досить помітні і яскраві кольори все ж гарні для батьків оскільки в натовпі інших дітей, скажімо, на дитячому майданчику, їхня дитина завжди буде під наглядом і добре видно.

Що стосується впливу конкретних кольорів, то з цього приводу було проведено багато досліджень. І хоча деякі з висновків суперечать один одному, однак, безумовно, деякі спільні риси та зв'язок між кольором та станом чоловічки існують.

Скажімо, червоний — колір дуже сильний, спонукає до рішучості, енергійних дій, але може призвести і до перезбудження нервової системи і навіть до агресії. Навряд чи для когось подібна його дія буде новиною. Так що він не дуже добрий для гіперактивних дітей.

А ось дітям занадто млявим і тихим може бути навіть корисним. Прекрасною заміною червоному може стати помаранчевий — він позбавлений безкомпромісності червоного, але при цьому все ж таки досить сильний. Жовтий підходить для дитячого одягу і взагалі чудово підходить. Це підбадьорює, стимулює мозкову діяльність. У гардеробі дитини обов'язково мають бути речі цього кольору.

Про зеленому загальновідомо, що він заспокоює, хоча, звичайно ж, тут багато залежить від відтінку. Ніжно зелений благотворно позначиться на сні та добрий для постільної білизни. Більш яскраві тони можуть розбурхувати і стимулювати діяльність, але в будь-якому випадку в міру, оскільки він допомагає зосередитися.

Синій — колір спокою, може сприяти зануренню у собі, задумливості. Для схильних до перезбудження дітей має бути дуже підходящим. Але, як завжди, все добре в міру. Найкраще, якщо в гардеробі зустрічатиметься одяг усіх кольорів.

А ось чорний і білий, безумовно, дуже хороші для одягу кольору, для дітей не дуже підходять. Коричневий також слід використовувати дуже в міру. Власне, діти їх самі рідко люблять. І тут немає нічого страшного, з віком все зміниться, а поки що нехай одягаються яскраво. Хоча, безумовно, з міркувань немаркості, деякі темні деталі гардеробу будуть присутні, та й повинні — адже в чомусь треба і на дачу їздити.

Copyright © 2011 Інтернет-магазин дитячого одягу «Леопольд».
(переклад)



написати відгук чи задати питання про статтю
Зверніть увагу! Ця форма для відгуків про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати відгук про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Залишити відгук про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Оцінка:
Коментар:
Зверніть увагу! Ця форма для запитань про даній публікації. Якщо ж Ви хочете написати питання про конкретний товар, прохання робити це на сторінці відповідного товару.
Задайте питання про статтю
Ваше ім'я:
Електронна пошта:
Питання:

закрити
закрити
закрити
закрити